onsdag 11. desember 2013

VÅRE KRISTNE RØTTER

Hva skjer med dem?


Vi lever idag i en tid hvor vårt land mer og mer avkristnes. Det blir stadig vekk foreslått å fjerne kristne symboler og tradisjoner, fordi vi idag lever i et mer flerkulturelt samfunn. Det siste vi hører om er debatten om nyhetsankere i nrk skal ha lov til å bære kors, og om en skole i Østfold som avlyser skolegudstjeneste og lysfest, fordi foreldre har klaget og opplever det som lite inkluderende.
Hvorfor opplever vi slikt? Vi ser i vårt samfunn at kristendomsundevisningen er borte fra skolen og at Den Norske Kirke stadig blir mer og mer liberal og fjerner seg fra Guds Ord - Bibelen. Konsekvensen av dette er at våre verdier ikke lenger står fast, men stadig er under press. Bibelen - Guds Ord er ikke lenger styrende for hva en prest i DNK skal lære, men den enkeltes meninger og holdninger avgjør kirkens lære. Dette vil på lang sikt føre til at den oppvoksende generasjonen ikke lenger vet hva som er rett og galt, men må finne ut av dette selv. 
Skal vi snu dennne utviklingen trenger vi å søke tilbake til våre røtter. Vi trenger at noen igjen sier at Bibelen er Guds Ord, og at det som står der er sant. Vi trenger menigheter som tar dette på alvor og vil ta på seg det ansvaret med å undervise sine ungdommer i Guds Ord, og vi trenger en vekkelse over Norge som begynner nedenfra. Vi trenger enkeltpersoner, menigheter  og forsamlinger i hele vårt land, som ønsker å forkynne og lære Guds Ord klart å tydelig. Vi trenger at kristne over hele Norge begynner å be for vår nasjon. 
Tilslutt vil jeg minne dere om hva som står i "De Ti Bud". Du lese dem slik de står i Bibelen her:
2. Mosebok 20,1-17
1 Gud talte alle disse ordene og sa:
2 Jeg er Herren din Gud, som førte deg ut fra landet Egypt, ut fra slavehuset.
3 Du skal ikke ha andre guder enn Meg.
4 Du skal ikke lage deg noe utskåret bilde, noen etterligning av noe som er i Himmelen der oppe, eller på jorden her nede, eller som er i vannet under jorden.
5 Du skal ikke falle ned og tilbe dem eller tjene dem. For Jeg, Herren din Gud, er en nidkjær Gud, som hjemsøker fedrenes skyld på barna i tredje og fjerde slektsledd, når de hater Meg,
6 og som viser barmhjertighet mot tusen slektsledd, når de elsker Meg og holder Mine bud.
7 Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren vil ikke holde den uskyldig som misbruker Hans navn.
8 Husk på hviledagen så du holder den hellig.
9 Seks dager skal du arbeide og gjøre all din gjerning,
10 men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud. På den dagen skal du ikke gjøre noe arbeid, verken du, din sønn eller din datter, din tjener eller din tjeneste-kvinne, din buskap eller den fremmede som bor innenfor dine porter.
11 For på seks dager dannet Herren himmelen og jorden, havet og alt som er i dem, og Han hvilte på den sjuende dagen. Derfor velsignet Herren sabbatsdagen og helliget den.
12 Du skal hedre din far og din mor, så dine dager kan bli mange i det landet Herren din Gud gir deg.
13 Du skal ikke drepe.
14 Du skal ikke drive hor.
15 Du skal ikke stjele .
16 Du skal ikke avlegge falskt vitnesbyrd mot din neste.
17 Du skal ikke begjære din nestes hus. Du skal ikke begjære din nestes kone, tjener eller tjenestekvinne, okse, esel eller noe som hører din neste til.»


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar